beats by dre cheap

✿ Post i glavobolja ✿

Čovjek u prvim danima posta može osjećati glavobolju, slabost, nervozu i neraspoloženje, zato što se tijelo oslobađa taloga iz tkiva, čijim topljenjem nastaju otrovi koji odlaze u krv prije nego što se izbace iz tijela. Na tom putu otrovi prolaze kroz organe poput mozga, krvi i nerava, što dovodi do ovih kratkotrajnih pojava.

- Nakon tri do četiri dana posta počinju se trošiti rezerve bjelančevina i masnoća iz tijela. To se osobito može osjetiti po zadahu i mirisu tjelesnih izlučevina (znoj, mokraća...).

- Nakon trećeg dana posta mnogo je lakše podnijeti glad jer tijelo počinje izlučivati endorfin koji ublažuje bol i podiže raspoloženje.

- Drugi stupanj posta (3. do 7. dan) uključuje čišćenje sluzi, masnoća, odumrlih stanica i drugih toksina koji lakše izlaze iz sistema. Gotovo svako ko posti osjeća se isto - nakon prva dva dana ne osjeća glad i ima više energije.

- Naučne studije pokazale su da jedan dan posta iz tijela otklanja ostatke deset dana. Poslanik, sallallahu 'alejhi ve sellem, direktno nam ukazuje da „onaj ko posti ramazan i iza njega šest dana mjeseca ševvala, biće nagrađen kao da je postio cijelu godinu.“

- Nauka je dokazala da onaj ko isposti trideset i šest dana u godini, uklanja iz svog tijela otrove koji se nagomilaju tokom cijele godine.

Trijumf Istine
http://trijumf.blogger.ba
17/05/2018 09:15