30.06.2017.

✿ Lijepa je Bosna... ali za ljetnih odmora ✿

Insan godinama radi i trudi se da promijeni stanje oko sebe bar malo, aktiviraš se društveno, ulažeš svoje vrijeme, znanje, živce, imetak i na kraju dođe jedna budala i sruši sve ono što si ti sa nekoliko hairli insana dugo godina  gradio, a opet za dobrobit drugih a ne ličnu korist.

I onda razmišljam čemu sve to? Ima li bar jedan jedini trun nade  da će u ovoj našj zemlji neke stvari krenuti na bolje? Razumijem ja da će onih koji ruše uvijek biti više, ali ne razumijem kako ne vide da od onoga što radiš, upravo ti koji ruše će imati najviše koristi. Sve više razumijem ljude koji rješenje traže negdje daleko od ovo zemlje "u obliku srca". Izgleda da ću i ja morati pokupiti "kofere" i krenuti istim putem, jer nema insan više vremena kojeg bi trošio na ljude koji ne vrijede ni sekunde tvog života.

Allahu naš pokaži nam puteve koji vode Tebi a udalji nas od puteva koji vode šejtanu i Tvojoj srdžbi. Udalji nas Gospodaru od puteva koji odvode od Tvoje milost i ljudi koji svoje vrijeme troše u pozivanju na put zla, laži i zabluda.